Kardamon se koristi kao začin mnogim jelima, pri čemu jela postaju ukusnija i nutritivno vrednija. Pored toga što se koristi kao začin, kardamom u prahu možete koristiti i za pripremu toplih napitaka i čajeva. U današnje vreme najviše se koristi u arapskim zemljama kao dodatak riži, voću, pekarskim proizvodima, različitim poslasticama, kafi, likerima, vinu, a takođe i mesu, marinadama i kobasicama.
Kardamom je začin sa intenzivnim, pomalo slatkim ukusom koji neki ljudi upoređuju sa mentom.
Nastao je u Indiji, ali je danas dostupan širom sveta i koristi se u slatkim i slanim receptima.
Seme, ulje i ekstrakti kardamona imaju impresivna lekovita svojstva i koriste se u tradicionalnoj medicini vekovima.
Kardamon u prahu je začin vrhunskog ukusa i arome. Ovaj kardamon potiče iz kontrolisanog uzgoja organske proizvodnje. Eko sertifikat garantuje da ovaj Kardamon prilikom uzgoja u polju nije bio tretiran pesticidima i đubren mineralnim fertilizatorima, a u pripremama za fazu čuvanja nije izložen visokim temperaturama i jonizirajućem zračenju.
Cenjen u Istočnoj Indiji zbog svojih lekovitih prednosti, kardamon se sada obično koristi kao začin za dodavanje ukusa hrani.
Kardamom nudi brojne nutritivne koristi, uključujući esencijalne minerale i vlakna, i jedinjenja koja se bore protiv raka.
Kuvajte sa kardamonom i uživajte u zdravstvenim prednostima sadržaja vlakana. Vaše telo se oslanja na vlakna iz vaše ishrane da biste imali zdravu i redovnu probavu. Vlakna takođe pomažu u kontroli težine povećavajući vašu sitost nakon obroka i pomažu u snižavanju holesterola.
Gvožđe i mangan – ovi minerali sadržani u kardamonu pomažu u ćelijskom metabolizmu, tako da vaša tkiva mogu da naprave “gorivo“ koje im je potrebno da funkcionišu. Mangan takođe igra ulogu u zdravlju kostiju, dok gvožđe pomaže u transportu kiseonika.
Uključivanje kardamoma u vašu ishranu ima i druge potencijalne pozitivne efekte na vaše zdravlje.
Kardamom može biti koristan za osobe sa visokim krvnim pritiskom. Obećavajući rezultati istraživanja na ovu temu mogu biti povezani sa visokim nivoima antioksidanata u kardamonu. Istraživači takođe sumnjaju da bi kardamon začin mogao sniziti krvni pritisak zbog njegovog diuretskog efekta, što znači da može podstaći mokrenje kako bi se uklonila voda koja se nakuplja u telu, na primer oko srca.
Jedna studija je otkrila da kardamon sadrži jedinjenja koja se bore protiv raka i koja imaju potencijal da ubijaju ćelije raka.
Kardamom
420 рсд
Kardamon se koristi kao začin mnogim jelima, pri čemu jela postaju ukusnija i nutritivno vrednija. Pored toga što se koristi kao začin, kardamom u prahu možete koristiti i za pripremu toplih napitaka i čajeva. U današnje vreme najviše se koristi u arapskim zemljama kao dodatak riži, voću, pekarskim proizvodima, različitim poslasticama, kafi, likerima, vinu, a takođe i mesu, marinadama i kobasicama.
Description
Kardamom je začin sa intenzivnim, pomalo slatkim ukusom koji neki ljudi upoređuju sa mentom.
Nastao je u Indiji, ali je danas dostupan širom sveta i koristi se u slatkim i slanim receptima.
Seme, ulje i ekstrakti kardamona imaju impresivna lekovita svojstva i koriste se u tradicionalnoj medicini vekovima.
Kardamon u prahu je začin vrhunskog ukusa i arome. Ovaj kardamon potiče iz kontrolisanog uzgoja organske proizvodnje. Eko sertifikat garantuje da ovaj Kardamon prilikom uzgoja u polju nije bio tretiran pesticidima i đubren mineralnim fertilizatorima, a u pripremama za fazu čuvanja nije izložen visokim temperaturama i jonizirajućem zračenju.
Cenjen u Istočnoj Indiji zbog svojih lekovitih prednosti, kardamon se sada obično koristi kao začin za dodavanje ukusa hrani.
Kardamom nudi brojne nutritivne koristi, uključujući esencijalne minerale i vlakna, i jedinjenja koja se bore protiv raka.
Kuvajte sa kardamonom i uživajte u zdravstvenim prednostima sadržaja vlakana. Vaše telo se oslanja na vlakna iz vaše ishrane da biste imali zdravu i redovnu probavu. Vlakna takođe pomažu u kontroli težine povećavajući vašu sitost nakon obroka i pomažu u snižavanju holesterola.
Gvožđe i mangan – ovi minerali sadržani u kardamonu pomažu u ćelijskom metabolizmu, tako da vaša tkiva mogu da naprave “gorivo“ koje im je potrebno da funkcionišu. Mangan takođe igra ulogu u zdravlju kostiju, dok gvožđe pomaže u transportu kiseonika.
Uključivanje kardamoma u vašu ishranu ima i druge potencijalne pozitivne efekte na vaše zdravlje.
Kardamom može biti koristan za osobe sa visokim krvnim pritiskom. Obećavajući rezultati istraživanja na ovu temu mogu biti povezani sa visokim nivoima antioksidanata u kardamonu. Istraživači takođe sumnjaju da bi kardamon začin mogao sniziti krvni pritisak zbog njegovog diuretskog efekta, što znači da može podstaći mokrenje kako bi se uklonila voda koja se nakuplja u telu, na primer oko srca.
Jedna studija je otkrila da kardamon sadrži jedinjenja koja se bore protiv raka i koja imaju potencijal da ubijaju ćelije raka.
Additional information
Centella asiatica
10 g
Related products
Šikakai
590 рсдGotu kola
420 рсдTribulus terrestris
750 рсдPasiflora
280 рсд